Netwerken

Een snel en betrouwbaar netwerk is voor uw organisatie van levensbelang. TwenteConnect zorgt voor een netwerk waar u op kunt vertrouwen. Onze eigen monteurs leggen nieuwe netwerken aan, vervangen bestaande netwerken of bereiden bestaande netwerken uit. Wij zorgen ervoor dat uw netwerk optimaal functioneert. Hierdoor kunt u zorgeloos internetten, telefoneren, streamen en nog veel meer. 

Van ontwerp tot aanleg

Netwerken hebben altijd één of meerdere ster structuren afhankelijk van de grote van het gebouw. Alle netwerkaansluitingen in een gebouw gaan naar een centraal punt. Dit centrale punt bevindt zich in de patchkast. In de patchkast bevinden zich ook andere netwerkcomponenten, zoals switches en routers. De patchkast is net hart van het netwerk.
Een betroubaar netwerk begint bij een goed ontwerp. Wij kunnen voor u het gehele trajact van ontwerp tot aanleg verzorgen. 

Een nieuw netwerk aanleggen

Bent u van plan om nieuw bedrijfspand te laten bouwen? Dan is het verstandig om in een zo vroeg mogelijk stadium goed na te denken over waar netwerkaansluitingen moeten komen en hoeveel. U kunt er beter te veel laten aanleggen dan te weining. In een later stadium extra netwerkaansluitingen laten aanleggen zal vele male duurder zijn. Wij denken graag met u mee. Wij maken graag een ontwerk en denken dan goed na over netwerkaansluitingen voor computers, telefoons, deurintercoms, camera's, WiFi accesspoints, etc. 

Een bestaand netwerk saneren

Stel u koopt of huurt een bedrijfspand en er is al een netwerk in het gebouw aanwezig. Het is een grote wirwar aan draden, er is geen schema en niemand weet wat wat is. Ook dan kunt u ons inschakelen om het netwerk te saneren. Wij brengen dan weer strcutuur in het netwerk, labelen elke aansluiting, maken een schema en testen het complete netwerk. Indien delen van de bekabeling vervangen moeten worden kunnen we dat verzorgen. Zo is het netwerk weer klaar voor gebruik.